Suppe Forret. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 20 min. Afdrypningstid, yoghurt: 4-5 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser
til Grønsagssuppe, græsk:
1 porre
2 gulerødder
4 kartofler
5 tomater
2 spsk olie
1 l grønsagsbouillon (evt. terning)
1 dl små røde linser
1 spsk frisk hakket oregano (eller 1 tsk tørret)
salt og peber
Yoghurtsauce:
1 l yoghurt naturel
2 fed hvidløg
1 lille bdt purløg
salt og peber
*
Sådan laves Grønsagssuppe, græsk:
Yoghurtsauce:
1. Hæld yoghurten i en sigte, foret med et tyndt klæde.
Lad den dryppe af 3-4 timer.
Kasser vallen og kom yoghurtmassen i en skål.
2. Pil og knus hvidløgsfeddene, skyl og hak purløgene.
Bland begge dele i den afdryppede yoghurt. Smag til med salt
og peber.
Stil saucen koldt, til den skal bruges.
Suppe:
3. Skær rodskiven og de yderste grove blade af porren.
Skyl den under rindende koldt vand.
Skræl gulerødder og kartofler.
Skær grønsagerne i fine skiver.
4. Skold og flå tomaterne.
Befri dem for kerner og hak kødet fint.
5. Varm olien i en gryde og svits porre, gulerødder og
kartofler et par min.
Grønsagerne skal blive blanke, men ikke tage farve.
Tilsæt tomater, bouillon, linser og oregano og lad suppen
koge 15 min.
Smag til med salt og peber og lad den koge yderligere 5 min.
6. Server suppen meget varm og server den kolde yoghurtsauce
og godt brød til.
Tips: Yoghurtsaucen kan også tilsættes agurk. Se
Agurkesalat, græsk.
Se flere
opskrifter med Grønsager
Se flere
opskrifter med Suppe
https://www.kogebog.dk/k/suppe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------