Let at lave. Lav pris. Forret. Arbejdstid: 20 min. Kogetid i alt: 20-25 min. 4 personer.
# Ingredienser
til Løgsuppe, hvid
5-6 mellemstore løg (ca 600 g)
15 g smør
1 spsk mel
1 l lys bouillon
150 g mild blåskimmelost, fx gorgonzola
muskatnød, salt og hvid peber
*
Sådan laves Løgsuppe, hvid
1. Pil løgene og skiv dem eller hak dem groft.
2. Varm smørret i en større gryde og »kog« løgene heri 10 min,
uden at de tager farve.
3. Rør melet i og spæd med varm bouillon under omrøring.
Lad suppen koge under låg ved svag varme i 10 min.
4. Skær en eventuel skorpe af osten og skær den i små tern.
Kom dem i gryden og lad dem smelte under omrøring, det varer
ikke mange min.
Krydr med fintreven muskat, salt og peber og server straks.
Tips: Server
Flûtes
eller Grissini
til suppen.
Legeret løgsuppe:
Osten kan udelades og suppen
legeres.
Smag suppen til med lidt
hvidvin.
Pisk 1 æggeblomme eller 2
sammen med ½-1 dl mælk.
Tag gryden fra varmen, pisk
ægge-mælkeblandingen i, når suppen er gået af kog.
Efter at den er legeret, må
suppen ikke koge, så skiller den.
Se alle de bedste opskrifter med Løg
Se alle de bedste opskrifter med Suppe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------