Der skal en god sauce til god mad. Husk saucen Jensen så smager maden
bedst
Bed slagteren om at skære lammebenene i passende stykker.
1,5 kg lammeben lægges i en stor suppegryde.
Dæk benene med vand og bring gryden i kog.
Hæld derefter vandet bort og skyl benene.
Kom benene tilbage i gryden.
Tilsæt 1 løg i kvarte, 2 gulerødder, 1 porre og 1 stilk bladselleri,
alle hakkede.
Tilsæt også 3 liter vand, 1 bouquet garni og 6 hele
peberkorn.
Bring gryden i kog og skru ned for blusset. Lad fonden simre
i 2-3 timer.
Skum overfladen med jævne mellemrum.
Dette gøres nemmest med en lille si.
Fonden hældes over i en skål gennem en si.
Pres grønsagerne så al væden kommer ud.
Stil den færdige fond i køleskabet, gerne i flere timer.
Fjern overskydende fedt. Portionen giver ca. 1,5 liter fond.
Se alle de bedste opskrifter på Lammefond/bouillon
og på Sauce
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.