Forkæl dig selv og dine gæster med en grøn suppe, som scorer
højt på både smag og udseende. Den smager af ærter og kan serveres med croutons på toppen
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 20 min.
# Ingredienser
500 g frosne ærter
1 liter lys bouillon, evt. af terning
salt, peber fra
kværn
Worcestershire sauce
2 æggeblommer
1½ dl piskefløde
Fremgangsmåde
1. Kom bouillonen i
en stor gryde og bring den i kog.
Kom ærterne i og lad
dem koge møre, ca 10 min.
2. Passer suppen gennem
en fin sigte eller kør den til mos i en blender.
3. Hæld suppen
tilbage i gryden.
Smag den til med salt, peber og Worcestershire sauce.
Den skal kun have en
anelse skarphed.
4. Pisk
æggeblommerne sammen og pisk fløden i.
Pisk lidt af den
varme suppe i og hæld det derefter i suppen.
Den skal varmes
igennem, men må endelig IKKE koge.
5. Du kan komme
croutons på suppen, hvis du vil gøre den mere mættende.
Croutons
Beregn ½-1 skive
brød pr. person.
Skær skorpen af og skær brødet i ikke for store terninger.
Rist terningerne
sprøde, enten på en tør pande eller i smør.
De skal være gyldne,
ikke brankede.
Ryst panden af og
til, så brødterningerne bliver ristet jævnt på alle sider.
Serveres straks.