Suppe Forret Frokost. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 30 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 6 personer.
# Ingredienser
til Linse- og tomatsuppe
1 løg
evt. 2 fed hvidløg
5 modne tomater (evt. hele, flåede fra dåse)
2 spsk olie
100 g grønne linser
5 dl tomatjuice
1 l grønsagsbouillon eller vand
1 tsk friske timianblade eller ½ tsk tørrede
salt og peber
*
Sådan laves Linse- og tomatsuppe
1. Pil og hak løg og evt hvidløg.
Skold og flå tomaterne.
Dåsetomater skal bare dryppe af.
Del dem i kvarte og befri dem for kerner.
2. Varm olien i en tykbundet gryde og svits løg og evt
hvidløg kort heri.
3. Tilsæt tomatkød, linser, tomatjuice, bouillon (vand) og
timian.
Lad suppen koge ved svag varme under låg en halv times tid.
Smag til med salt og peber.
Spis godt brød til, fx Landbrød,
groft eller Bondebrød, fransk.
Tips: Linser behøver i modsætning til bønner og
kikærter ingen iblødsætning.
Se Linser.
Suppen kan også tilsættes 100 g bacon skåret i terninger og
ristet.
Det skal ske i serveringsøjeblikket, ellers bliver
baconterningerne bløde.
Eller server dem til.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Linser
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------