Let at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. 4 personer. Forret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 30 min.
# Ingredienser
til Linsesuppe
175 g brune linser
1 løg
2 gulerødder
1 skive selleri (75 g)
2 spsk olie
1,5 dl bouillon eller vand
½ tsk spidskommen
1 spsk citronsaft
salt og peber
*
Sådan laves Linsesuppe
1. Skyl linserne i en sigte under rindende, koldt vand og
lad dem dryppe af.
2. Pil løget, skræl gulerødder og selleri.
Skær grønsagerne i små tern.
3. Varm olien i en gryde og svits grønsagerne 2-3 min, uden
at de tager farve.
4. Kom linser, bouillon og spidskommen i gryden og lad
suppen koge småt under låg ca ½ time, til linserne er møre.
5. Purér suppen gennem en sigte eller i blender og kom den
tilbage i gryden.
6. Varm suppen igennem og tilsæt lidt vand, hvis den er for
tyk.
Den skal have konsistens som gule ærter.
Smag suppen til med citronsaft, salt og peber.
Server straks, gerne med et drys persille sammen med godt
brød, fx Fuldkornshvedebrød
eller Landbrød.
Tips: Suppen kan krydres med 1 fed hvidløg og en
kvist sar. Se Bønneurt.
3-4 skiver røget flæsk skåret i tern kan svitses, inden
grønsagerne kommes i gryden.
½ dl ris kan svitses sammen med løget, inden bouillon og
linser kommes i.
Grønsagerne kan så delvis udelades.
Suppen kan koges med røde linser.
De koger ud på ca 20 min. og skal ikke pureres.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Linser
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------