Dessert. Arbejdstid: 30 min. Skal hvile, dej: mindst 30 min. Bagetid: ca 40 min. Middelsvær at lave. Lav pris. 6 personer.
# Ingredienser
til Æbletærte med marcipan
Tærtebund:
150 g hvedemel (2½ dl)
40 g sukker (½ dl)
100 g smør
1 lille æggeblomme
Fyld:
100 g marcipan
60 g sukker
100 g smør
500 g æbler
2 æggehvider
Tærteform: 24 cm
*
Sådan laves Æbletærte med marcipan
Tærtebund:
1. Bland hvedemel og sukker i en skål og hak smørret i med
en kniv.
Smuldr det grynet med fingrene og saml hurtigt dejen med
æggeblommen.
Lad dejen hvile, indpakket og køligt, mindst ½ time.
2. Rul dejen ud på et melet bord og for tærteformen med den.
Sørg for, at dejen går godt op ad siderne.
Lad evt kagerullen køre en gang hen over formen, så kanten
bliver ensartet afsluttet.
Prik bunden med en gaffel.
3. Sæt ovnen på 200 °C.
Fyld:
4. Riv marcipanen, lettest hvis den er kold, og fordel den
over tærtebunden.
5. Rør sukker og smør hvidt og luftigt.
6. Skræl æblerne, riv dem og vend dem i.
7. Pisk æggehviderne stive og fold dem forsigtigt i dejen.
Fordel æble-smørdejen over marcipanen.
8. Bag tærten ca 40 min. Nyd den lun eller kold.
Tips: Server flødeskum eller cremefraiche til. 10-12
skoldede, smuttede, revne mandler kan blandes i æbledejen.
Se alle de bedste opskrifter med Æbler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------