Den klassiske juledrink eggnog smager helt vidunderligt. Denne
eggnog er lækker, cremet, sød, tilpas stærk og bare helt perfekt som dessert,
til at afslutte en god middag, eller bare til at nyde fordi det er jul … eller
hvad man nu finder på, af gode grunde.
Opskrift til 4 glas. 60 minutter incl. nedkøling.
# Ingredienser
4 æggeblommer
70 g sukker
4 dl mælk
4 nelliker
½ vaniljestang
1 tsk sukker
½ tsk kanel
1½ dl mørk rom
1 dl piskefløde
1 drys muskatnød, fintrevet
* Fremgangsmåde
1. Skrab vaniljekernerne ud af vaniljestangen og fordel dem
i lidt af sukkeret.
Pisk æg, vanilje og sukker sammen i en skål til luftig og
cremet æggesnaps.
2. Kom mælk, nelliker og kanel i en gryde og varm langsomt
op til det lidt netop når kogepunktet, og hæld det derefter langsomt over i
skålen med æggene, mens der piskes med et piskeris.
3. Kom det hele tilbage i gryden og varm op ved middelvarme,
mens der fortsat piskes i blandingen. Når det begynder at tykne en lille smule
efter 3-4 minutter (temperaturen skal op omkring 67 °C og ikke over 70 °C)
er det færdigt.
Pas endelig på at det ikke får for meget, for så bliver
det til en drink a la røræg i stedet …
4. Lad det køle ned i køleskabet og inden servering piskes
en let flødeskum, og eggnog smages til med rom, en smule muskatnød og lidt
friskpisket flødeskum.
Tips: Dyp evt kanten på glasset i lidt citronsaft og derefter
i lidt rørsukker.
Giv gerne drinken et drys muskatnød inden servering.