Bagest: Mexicansk
kaffe. I midten: Kaffe med appelsinsmag. Til højre: Kreolsk kaffe.
En kop rygende varm
chokolade efter skov-, ski- og kælketuren -
- her er flere gode forslag:
Kakao med mælk (grundopskrift)
Kakao med vand
Varm chokolade
(grundopskrift)
Kaffe med appelsinsmag
Mexicansk kaffe
Kreolsk kaffe
Lumumba
Kirsebær-chokolade
Milk-shake (kold)
Kakao med mælk
(grundopskrift) 6 kopper
# Ingredienser:
3½ spsk kakao
4-5 spsk sukker
1 liter mælk
* Tilberedning:
1. Bland kakao og
sukker i en gryde og spæd med lidt af mælken.
Bring det i kog.
2. Tilsæt resten af
mælken og lad kakaoen koge, mens der røres.
Server den varme kakao med en klat flødeskum i hver kop.
Til
toppen
Kakao med vand
1 kop
# Ingredienser:
1 teskefuld kakao
1½-2 tsk sukker
* Tilberedning:
1. Bland sukker og
kakao i koppen.
Hæld kogende vand
på, mens der røres.
Til
toppen
Varm chokolade
(grundopskrift)
# Ingredienser:
1 plade
kogechokolade (100 g)
½-1 dl vand
6-7 dl mælk
evt. 1-1½ dl
piskefløde
* Tilberedning:
1. Bræk chokoladen i
mindre stykker og smelt den i kogende vand.
2. Tilsæt mælken og
lad chokoladen koge, mens der piskes.
Hæld chokoladen i
store kopper og kom evt. en god spsk flødeskum i hver kop.
Til
toppen
Kaffe med appelsinsmag
1 glas
# Ingredienser:
1½ dl stærk, varm
kaffe
1 tsk kakao
1-2 tsk mørkt farin
1 spsk cognac
1 tsk fintreven
appelsinskal
2 spsk vaniljeis
2 spsk flødeskum
Pynt:
Tynde strimler
appelsinskal
* Tilberedning:
1. Rør kakao ud i den varme kaffe og tilsæt farinet samt cognac og
reven appelsinskal.
2. Kom isen i
glasset og pynt med flødeskum og strimler af appelsinskal.
Server straks.
Til
toppen
Mexicansk kaffe
1 glas
# Ingredienser:
1 dl stærk kaffe
¼ tsk reven
muskatnød
½ dl varm kakao
¼ tsk stødt kanel
Pynt:
1 spsk flødeskum
½ tsk frysetørret
kaffe
* Tilberedning:
1. Bland den varme kaffe med muskatnød, kakao og kanel i glasset.
2. Kom flødeskum i
og pynt med lidt frysetørret kaffe.
Serveres rygende
varmt.
Til
toppen
Kreolsk kaffe
4 glas
# Ingredienser:
½ dl vand
1 dl mørkt farin
½ dl kakao
6 dl varm, stærk
kaffe
Pynt:
Flødeskum og groft
reven chokolade
* Tilberedning:
1. Bring vand, farin og kakao i kog og lad det koge 5 min,
eller til massen er
tyk og blank.
2. Kom 1 spsk
chokolademasse i hvert glas og
fyld op med stærk,
varm kaffe.
Pynt med flødeskum
og groftreven chokolade.
Server kaffen
rygende varm.
Lumumba
1 glas
Bland 1 glas rygende
Varm
chokolade med et glas
cognac.
Pynt med lidt
flødeskum.
Til
toppen
Milk-shake
Et glas iskold
milkshake på en varm dag - her er flere forslag.
1 glas
# Ingredienser:
2 dl mælk
1 spsk kakao
1 tsk pulverkaffe
1 spsk sukker
2-3 spsk vaniljeis
½ spsk reven
chokolade
* Tilberedning:
1. Pisk mælk, kakao, pulverkaffe og sukker godt
med elpisker eller i
blender.
2. Hæld
mælkeblandingen i høje glas og kom vaniljeisen i.
Drys drikken med
reven chokolade.
Server milk-shake kold og kom en langskaftet ske i hvert glas.
Til
toppen
Kirsebær-chokolade
1 glas
Kom 1 tsk
pulverkaffe i et varmbestandigt glas.
Fyld op med koghed
chokolade.
Tilsæt 1 spsk
kirsebærsaft.
Pynt med flødeskum.
Til
toppen
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.