Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: ca 10 min. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Østershatte med vinterurter og bacon
200 g østershatte
2 gulerødder
¼ selleri
100 g små løg (perle- eller skalotteløg)
150 g bacon
25 g smør
salt og peber
*
Sådan laves Østershatte med vinterurter og bacon
1. Tør østershattene med et fugtigt klæde. Skær dem i mindre
stykker.
Pil løgene.
2. Skræl gulerødder og selleri og skær begge dele i små
terninger.
Kog grønsagerne nogle min. i letsaltet vand, til de er halvt
møre.
Lad dem dryppe af i en sigte.
3. Skær baconen i små terninger og rist dem gyldne på en tør
pande.
Tag dem op og sæt dem til side.
4. Lad smørret smelte i baconfedtet og svits de hele løg
heri et par min.
5. Tilsæt gulerods- og selleriterningerne og vend godt.
Lad det snurre 3-4 min.
Vend svampene i og steg det hele, til svampene har taget
farve.
Krydr med salt og peber.
Drys baconterningerne over og server straks.
Tips: Flûtes, Ris, løse eller nudler kan
serveres til.
Grønsagerne kan varieres, fx med porrer, grønne bønner, små
blomkålsbuketter, forårsløg og blegselleri.
Se alle de bedste opskrifter med Østershat
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------