Her er en VILDT god, enkel, smagfuld og sund opskrift på dådyr.
Her finder du masser af opskrifter, alle med billeder, fx den opskrift du synes
bedst om.
4 personer
# Ingredienser
2 kg dådyrryg, hel med ben
salt og peber
smør til stegning
TILBEHØR:
2 stilke timian
3 laurbærblade
2 finthakkede skalotteløg
FOND:
ben og afpuds fra dyret
1 gulerod
1 løg
¼ selleri
1 persillerod
1 pastinak
1 fed hvidløg
1 æble
2 stilke timian
10 peberkorn
5 knuste enebær
SAUCE:
2½ dl indkogt fond
2 dl piskefløde
ca 50 g smør
salt og peber
TILBEHØR:
2 finthakkede skalotteløg
500 g skovsvampe
1 bdt. persille
1 citron
MARINEREDE BÆR:
friske bær
rørsukker
spiritus efter eget valg
* Tilberedning
1."Marinerede bær" tilberedes sommeren
igennem af friske bær, der trækker i en krukke
lagt i lag med rørsukker, mørk rom, cognac eller armagnac.
2. Parter ryggen.
Skær ned langs ryggen på begge sider af
rygbenet og skær de to fileter fri - en ad gangen.
3. Træk den tykke hinde af kødet.
Del benene i mindre stykker.
4. Puds fileterne fri for hinder og sener, og
opbevar det afpudsede kød i køleskabet.
Tilbered fonden af ben og afpuds med de øvrige
fond-ingredienser, til en kraftig indkogt vildt-fond.
(Se opskrift).
5. Si fonden over i en anden gryde og kog ind til
passende smag og konsistens med piskefløde.
Pisk smørret i lidt ad gangen til saucen har en
passende fylde. Smag til.
Tag saucen fra varmen og varm den igennem
lige inden serveringen.
spiritus efter eget valg.
6. Brun kødet godt og steg det tilpas i forhold til
tykkelsen.
Drys med salt og peber, tag kødet af og hold det varmt.
Kom de istandgjorte svampe, skalotteløg og persille på
panden og vend det hurtigt sammen over god varme.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Anret svampe, kød og bær med lidt sauce rundt om.
Giv din yndlings-kartoffel
til.
VIN FORSLAG: Nuits-St.-Georges.
Se andre gode opskrifter med Dådyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.