Ekstra lækker bliver
din omelet, hvis du gratinerer den med parmesanost. Og hvilken duft! Det
smager saftsuseme godt. Retter med ost hitter netop nu!
Tid: ca 45 min,
heraf 5-10 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
6 æg
6 spsk mælk
50 g gorgonzola
salt og peber
1 spsk smør eller
margarine
FYLD -
SVAMPESTUVNING:
1 liter rengjorte
friske svampe eller en ds. svampe ca 200 g
2 spsk smør eller margarine
2½ spsk hvedemel
2 dl væske (mælk +
væde fra svampene)
1½ dl fløde
½ dl hakket persille
salt og peber
GRATINERING:
1-2 dl friskreven
parmesanost
* Fremgangsmåde
1. Fyldet: Gør
svampene i stand og skær dem i mindre stykker.
Hæld væden fra dåsesvampene, men gem den.
2. Smelt halvdelen
af fedtstoffet i en gryde.
Kom svampene i og
lad dem stege til væden er kogt ind.
3. Tilsæt resten af
fedtstoffet og lad svampene stege et par min.
Drys mel på. Rør rundt. Kom nu svampevæde, mælk og fløde i.
4. Lad stuvningen
koge ved svag varme under omrøring ca 10 min.
Rør persillen i.
Smag til med salt og peber. Stil det til side.
5. Pisk æg, mælk og
moset gorgonzola sammen med lette tag.
Smag til med salt og
peber.
6. Opvarm
fedtstoffet på en stegepande og hæld halvdelen af massen på.
Bag den ved svag
varme til massen er stivnet.
7. Læg omeletten
over i et ovnfast fad.
Bag endnu en omelet
af resten af massen.
8. Hæld
svampestuvningen over omeletten i fadet.
Lad den senest bagte
omelet glide over som låg.
9. Kom friskreven
parmesanost på. Gratiner ved 250 °C i 5-10 min.
Server med en
blandet salat og brød.
e alle de bedste opskrifter med Æg
Se alle de bedste opskrifter med Ost
Se alle de bedste opskrifter med Omelet
Se alle de bedste opskrifter med Svampe
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------