Herligt duftende og appetitligt sprød. En nydelse for store som for små. Desuden meget hurtig og let at tilberede. Dagens pastaret smager
godt, og så kan den laves med skinke.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 40 min. 4 portioner
# Ingredienser
150 g penne pasta
2 bøftomater
1 bundtforårsløg
2 fed hvidløg
400 g champignon
2 spsk friskpresset citronsaft
1 tsk timian
3 æg
1½ dl fløde 13%
100 g reven ost
salt og peber
30 g smør
smør til fadet
* Tilberedning
1. Læg pastaen i kogende vand og kog den,
til den er knapt mør, ca. 8 min.
Spul pastaen i koldt vand og lad den dryppe af
2. Skold og flå tomaterne og hak dem groft, fjern
stilkfæstet.
Gør forårsløgene i stand og hak dem fint.
Pil og hak hvidløgene.
3. Rens svampene og skær dem i skiver.
Bland dem med friskpresset citronsaft og timian.
Sæt ovnen på 200 °C.
Smør et ovnfast fad med smør.
4. Bland grønsager, svampe og pasta i det ovnfaste fad.
Drys med salt og peber.
Skil æggene i blommer og hvider.
Bland blommerne med fløde og reven ost.
Pisk æggehviderne faste og bland dem med
æggeblommerne og fløde.
Vend massen sammen med ingredienserne i fadet.
Fordel smørret henover.
5. Stil fadet i ovnen og gratiner i 40 min, til gratinen er
gylden.
VARIATION
Striml 100 g røget skinke og bland det i gratinen.
Tilsæt kapers og 1 hakket chili.
Pastagratin med svampe:
Pr. portion: Energi: Kcal 373 = kj 1566
Kulhydrat 33 g Protein 22 g Fedt 17 g (41%) Fibre 4 g
• Svampe indeholder rigeligt med mineraler som fx kalcium,
fosfor, magnesium og jern.
Tips:
I stedet for champignon er det godt med østershatte.
Afpuds østershattene med et fugtigt viskestykke.
Fjern den træede del af foden og skær svampene i skiver.
Østershatte smager bedst hvis de brunes i lidt olie,
inden de blandes med de andre ingredienser.
Gå i øvrigt frem som anvist.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler eller Ris/bønner/gryn
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.