Rygfilet fra råvildt er en kongelig spise, og det er nemt at
lave et super lækkert måltid til en hyggeaften. Det flotte kød serveres over
svampe og spinat med druesauce og kartoffelgratin.
Til retten kan serveres kartoffelterninger bagt i æg pisket
med fløde som til omelet,
men du kan også vælge kogte, bagte eller stegte kartofler.
4 personer
# Ingredienser
800 g rådyrfilet
4 stk. svine-net a 25 x 25 cm
(svine-net bestilles hos slagteren)
2 spsk finthakket persille
2 spsk finthakket frisk timian
1 spsk finthakket rosmarin
FOND:
Ben fra fileten (el. kalveben)
1 gulerod
1 porre
1 løg
1 laurbærblad
10 hele peberkorn
SAUCE:
4 dl rødvin
2 dl indkogt fond
ca. 100 g smør
200 g blå druer
TILBEHØR:
250 g markchampignoner
1 spsk smør
200 g frisk renset spinat
salt og peber
DESUDEN:
kartoffelgratin
4 rødløg
* Tilberedning
1. Brun benene, sener og afpuds fra kødet af med
urterne til fonden og tilbered denne som til kalvefond.
(Se opskrift).
2. Puds de afskårne fileter fri for sener.
Del kødet i 4 ensartede stykker a 150- 200 g.
Brun kødet hurtigt af i lidt smør på alle sider.
Drys med salt og peber.
3. Bred svine-nettet ud, læg et stykke kød på hvert og
drys godt med krydderurter.
Pak svine-nettet tæt om kødet.
Lige inden serveringen steges kødet i en forvarmet ovn
ved 150 °C i 10-12 min.
4. Pil rødløgene og stil dem i et ildfast fad med groft
salt.
Bag løgene i en forvarmet ovn, 180 °C, i 30 min,
derefter ved 150 °C i yderligere 10 min.
Fjern den yderste skal efter bagningen.
5. Til saucen koges rødvinen ind til ¼.
Tilsæt den indkogte fond og pisk smørret i lidt ad gangen.
Rist de udstenede halverede druer let i lidt smør,
hæld saucen over, varm igennem og smag til.
6. Sauter svampene i lidt smør, krydr med salt og peber
og vend spinatblade sammen med.
Smag til.
Retten serveres med kartoffelgratin bagt i en
let æggestand.
VIN FORSLAG: Rød Rhône-vin fx Crozes Hermitage.
Se andre gode opskrifter med Rådyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.