Shiitake svampe, champignon, markchampignon er her blandet med tomat, løg, hvidløg og parmesan til en skøn ratatouille
og serveret med ristede pitabrød
Giver ca 5½ dl
# Ingredienser
100 g friske
shiitake svampe (se Tips)
1 lille tomat
frisk persille
1 spsk olie
1 stort løg, hakket
4 fed hvidløg,
finthakkede
225 g champignon,
hakkede
180 g mark champignon
(brune), hakkede
2,5 dl kyllinge-
eller hønsebouillon
2 spsk revet
parmesan ost
3 pitabrød (15 cm pr stk)
Frisk persille til pynt
Tips: Erstat evt shiitake
med 30 g tørrede sorte kinesiske svampe. Læg de tørrede svampe i en lille skål;
dæk med varmt vand. Lad dem ligge i blød i 20 min. Afdryp: vrid overskydende
væde ud. Tilbered som angivet i trin 1.
* Fremgangsmåde
1. Fjern stilkene
fra shiitake svampe; smid stilkene ud. Hak hattene med kniven.
2. Skær tomaten i
halve. Fjern stilken.
Skrab kernerne ud med en ske.
Hak tomat i små
stykker med chefkniven så det fylder 1,2 dl.
3. For at hakke
frisk persille, lægges persillen i en målekande.
Klip persillen med
køkkensaksen så det fylder 2 spsk. Sæt det til side.
4. Forvarm
stegeovnen.
Varm olien i en stor
pande over mellem varme indtil det er varmt.
Tilsæt løg og
hvidløg. Steg i 5 min, rør jævnligt.
Tilsæt alle 3 typer
svampe.
Steg i yderligere 5 min,
rør ofte.
5. Tilsæt bouillonen.
Bring det i kog.
Kog det i cirka 10 min eller indtil væden er absorberet. Fjern det fra varmen.
Rør tomater, hakket persille og ost i.
6. Imens deles hvert
pitabrød vandret i halve.
Stabel halvdelene;
skær stablen i 6 både.
Læg bådene i et lag
på en bageplade.
Steg dem 10 cm fra
varmekilden i 1 til 3 min eller indtil bådene er ristede.
7. Læg de ristede
trekantede pitabrød og den varme dip i en kurv.
Pynt hvis det
ønskes.
Trin 1: Hak
svampehattene.
Trin 3: Klip
persille med saksen så det fylder 2 spsk.
Se alle de bedste opskrifter med Svampe
Se alle de bedste opskrifter med Ratatouille
TIPS: Servér ratatouillen i dybe tallerkener med ris i
bunden, ratatouille på toppen og lidt friskhakkede grønne
krydderurter, hvis du har den slags på lager.
INFO: Ratatouille er en traditionel fransk provencalsk
sammenkogt ret, typisk bestående af tomater, løg, svampe, courgetter,
peberfrugt og aubergine, som sauteres i olie.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------