Her kommer vores egen opskrift på kogt torsk. Du kan i
øvrigt lave kogt torsk på rigtig mange måder, og ingen er mere rigtig end de
andre, men her kommer den helt traditionelle måde med kogt torsk
Tilberedningstid: 30 min. Arbejdstid: 40 min. Opskrift til 4
personer. Sæson: Efterår, Vinter
# Ingredienser til Kogt torsk med sennepssauce:
600 g torskefilet eller ca. 800 g torsk med skind og ben
5 dl vand
3 spsk æble- eller hvidvinseddike
laurbærblad
1 tsk groft salt
5 sorte peberkorn
1 kg kartofler
Sauce:
1 løg
15 g smør
2 dl siet kogelage fra torsken eller fiskebouillon
1 spsk majsstivelse
2 dl minimælk
1 spsk fiskesennep
1-2 tsk æble- eller hvidvinseddike
1 tsk sukker
1 tsk groft salt
peber
Rødbede-æblesalat:
3 rødbeder, ca. 250 g renset vægt
1/3 rodselleri eller 4 gulerødder, ca. 250 g renset vægt
2 æbler
Dressing:
2 dl yoghurt naturel eller andet surmælksprodukt, maks. 0,7%
fedt
2 spsk mayonnaise
1 tsk sukker
1 spsk citronsaft
½ tsk groft salt
* Sådan laver du Kogt torsk med sennepssauce:
Kog kartoflerne ca. 18 min i saltet vand.
Læg torsken i en gryde og hæld vandet over så det dækker.
Kom eddike, laurbærblad, peberkorn og 1 tsk salt i.
Kog torsken op og lad den småkoge:
- 4-5 min hvis det er filet og
- ca 10 min, hvis det er med ben og skind.
Hvis det er en hel torsk, skal den trække i kogevandet
yderlige 10 min.
Tag fisken op og pil skind og ben fra.
Læg fisken på et fad.
Hak løget og svits det kort i smør i en gryde.
Kom kogelage eller bouillon ved og kog det sammen 3-4 min.
Udrør majsstivelsen i mælken og rør det i.
Kog kort op under omrøring.
Tilsæt sennep, eddike og sukker og smag til med 1 tsk salt
og peber.
Riv rødbede, selleri og æble groft og bland dem sammen i en
skål.
Bland ingredienserne til dressingen og smag til med ½ tsk
salt.
Vend salat og dressing sammen.
Tips: Lys- og mørksej kan bruges i stedet for torsk.
Gulerødder, selleri og rødbeder kan holde sig 2-3 uger i
køleskabets grønsagsskuffe - Pak dem i plastposer.
Se alle de bedste opskrifter med kogt torsk HER