Tyrkisk delight er en type gummiagtig slik, som kan fås næsten overalt i Tyrkiet. Det er ofte krydret med rosenvand, lakrids eller citron. Rosenvand giver det en karakteristisk lyserød farve.
Konfekt. Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 30 min. Afkøles:
mindst 5 timer, gerne 1 døgn. Let at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn.
# Ingredienser
til Turkish delight
10 blade husblas
150 g sukker (1¾ dl)
150 g honning
1 dl vand
1 citron, usprøjtet, skal og saft af
1 appelsin, usprøjtet, skal og saft af
3 spsk flormelis
Lav form: ca 20x10 cm
Bagepapir
*
Sådan laves Turkish delight
1. Kom sukker, honning og vand i en gryde og bring det i
kog.
Riv skallerne af frugten og pres saften af.
Kom skal og saft i sukkermassen. Lad den småkoge 15 min.
2. Sæt husblassen i blød i rigeligt, koldt vand 8-10 min.
3. Knug husblassen fri for vand og opløs den i gryden.
Lad massen koge videre 15 min. ved svag varme.
4. Fór formen med bagepapir og hæld den varme masse i.
Stil den koldt mindst 5 timer, gerne til næste dag.
Skær delighten i firkanter og vend dem i flormelis når de
skal spises.
Tips: Turkish delight kan holde sig længe i en dåse
med låg.
Læg papir mellem lagene, så de ikke klistrer sammen.
Hakkede hasselnødder eller pistacier kan blandes i og
delighten kan rulles i kokos eller en blanding af flormelis og kokos.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
INFO: Tyrkisk delight (tyrkisk: lokum) en type er gummiagtig
slik, som man kan få næsten overalt i Tyrkiet. Det er ofte krydret med rosenvand,
lakrids eller citron. Rosenvand giver det en karakteristisk lyserød farve.
Tyrkisk delight har en blød, geléagtig og undertiden klæbrig konsistens, og er
ofte skåret i små tern med flormelis eller kopraolie for at forhindre klister
sammen. Nogle typer indeholder små nøddestykker, normalt pistacienødder, hasselnødder
og valnødder. Andre almindelige typer omfatter varianter, såsom kanel eller
mynte.
Tyrkisk delight har været produceret i Tyrkiet siden det 15.
århundrede. Oprindeligt blev honning og melasse brugt som dets sødestoffer.
Tyrkisk delight blev introduceret til Vesten i det 19.
århundrede. En ukendt brite blev angiveligt meget glad for delikatessen under
sine rejser til Istanbul og købte i et tilfælde noget af det, og tog det med
tilbage til Storbritannien, hvor det fik navnet tyrkisk delight. Det blev en
stor delikatesse, ikke kun i Storbritannien, men i hele det europæiske
kontinent.
----------- ooo OÔO ooo -----------