Kyllingens fine
aroma og milde smag blandes her med grønsagerne, når retten tilberedes ved svag
varme i ovnen. Det er i sandhed en ret, der er værd at vente på!
Tid: 2 timer, heraf
1½ time i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
1 stor kylling, 1½ kg
FYLD:
200 g friske
champignoner
1 porre
1 dl hakket persille
100 g røget skinke
2-3 fed hvidløg
PENSLING:
2 spsk olie
1 spsk soya
1 tsk salt
¼-½ tsk sort peber
* Fremgangsmåde
1. Læg hele
stegesoen i koldt vand 10-15 min.
2. Gør champignon og
porre i stand og skær dem i skiver.
Hak persillen.
Bland champignoner,
porre, persille, strimlet skinke og presset hvidløg.
3. Fyld kyllingen
med blandingen.
4. Luk åbningen med
tandstikkere.
5. Læg kyllingen i
gryden.
Hvis der er noget
fyld tilovers, kan det lægges rundt om kyllingen.
6. Rør
ingredienserne til penslingen sammen.
Pensl kyllingen godt
med blandingen.
7. Læg låget på. Sæt
gryden på risten nederst i den kolde ovn.
Stil termostaten på 200 °C. Lad retten simre i 1½ time.
8. Tag kyllingen op
og parter den.
9. Server fyldet og
skyen sammen med pasta og en Grøn Salat.
Tips: I stedet for en stegeso kan du bruge et
ovnfast fad med låg.
Se alle de bedste opskrifter med Kylling eller
andet Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------