Flæsk og pølser er
godt til solide gryderetter - især sammen med vinterens grønsager.
Til 6-8 personer.
Tilberedningstid: ca 1 time og 20 min. Fryseegnet.
# Ingredienser
1 kg letsaltet flæsk
(svinebryst)
100 g hvidløgspølse
1 lille hvidkålshoved
2 fed hvidløg
2 løg
4 gulerødder
4 porrer
2 laurbærblade
salt, groftmalet peber
1 spsk maizenamel
2 dl fløde
1 bdt persille
* Fremgangsmåde
1. Skyl flæsket
under rindende, koldt vand.
2. Snit
hvidkålshovedet meget groft.
Pil løgene, skrab
gulerødderne.
Skyl porrerne
grundigt og skær dem i ringe.
3. Skær flæsket i
skiver, pølsen i terninger.
4. Læg grønsagerne i
en stor gryde lagvis med kødet.
Pres hvidløgsfeddene
over og læg laurbærblade på.
Drys let med salt og
kraftigt med peber.
5. Hæld så meget
vand på, at det står næsten helt op om indholdet.
Læg låg på og lad retten snurre over svag varme i ca 1 time, til kødet er mørt.
Spæd evt. med mere
vand - det må ikke koge tørt.
6. Rør maizenamelet
med fløden og jævn retten, der skal smages til.
7. Drys med hakket
persille og server groft brød eller boller til.