Tilbehør Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 15-20 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer
# Ingredienser
til Hvidkål, stuvet:
1 lille hvidkålshoved (ca 1 kg)
2 tsk salt pr. l kogevand
Stuvning:
40 g smør
40 g hvedemel (¾ dl)
3,5 dl kogevand fra kålen
2 dl mælk
salt og hvid peber
reven muskatnød
*
Sådan laves Hvidkål, stuvet:
1. Befri kålen for de yderste grove blade.
Del den i 4-8 både og skær stokken fra.
2. Læg kålen i en gryde.
Hæld kogende, letsaltet vand ved, så kålen netop er dækket.
Lad kålen koge ved svag varme og under låg 15-20 min.
3. Lad kålen dryppe af i en sigte over en skål.
Gem et par dl af væden.
Hak kålen groft med en stor skarp kniv.
Stuvning:
4. Smelt smørret i en tykbundet gryde. Det skal ikke tage
farve.
Rør melet i og tilsæt væden, lidt ad gangen under konstant
omrøring.
5. Lad saucen koge ved svag varme og under hyppig omrøring
5-6 min.
Smag til med salt, hvid peber og lidt reven muskatnød.
Vend den hakkede kål i og bland forsigtigt.
Varm stuvningen godt igennem og server.
Server stuvet hvidkål til frikadeller og til stegt eller
kogt flæsk.
Eller til sprængt kød af næsten enhver art: Flæsk,
okse(bryst), kalkun m.m.
Tips: I stedet for opbagning kan stuvningen jævnes
med en smørbolle:
Rør melet og smørret sammen og pisk det i væden.
Lad blandingen koge, til saucen har en passende konsistens.
Vend kålen i.
Mælken kan udskiftes med fløde.
Laver man en lille portion, kan den kogte kål blot vendes i
krydret indkogt piskefløde.
Se alle de bedste opskrifter med Hvidkål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------