Super opskrift på gode kødboller som passer perfekt til
suppe, boller i karry eller spaghetti med kødboller i tomatsauce som i "Lady
og Vagabonden". En nem ret at lave, og som smager vanvittigt godt.
Til 12 personer eller
3 måltider. Tilberedningstid: ca 40 min.
# Ingredienser
4 æg
3 dl mælk
100 g (2½ dl) rasp
1 stort løg
2 tsk salt
1 tsk tørret timian
peber fra kværn
1½ kg hakket
flæskekød eller halvt flæsk og halvt kalv
* Tilberedning
1. I en meget stor
skål piskes æggene sammen.
Tilsæt mælk, rasp,
det fintrevne løg samt salt, timian og rigeligt peber.
2. Kom kødet i og
rør farsen, der skal være ret fast.
Form den til ca 60
kødboller - med våde hænder.
3. Stil bollerne på
to bageplader, der sættes i ovnen ved 200 °C i ½ time.
Når halvdelen af
tiden er gået bytter du om på pladerne.
4. Læg kødbollerne
på køkkenrulle, så fedtet kan løbe af.
Lad dem køle helt
af.
5. Pak dem i 3
fryseposer, så der er til 3 måltider.
Læg dem straks i
fryseren.
De kan holde sig 3-4
måneder.
Disse kødboller er
glimrende som mættende fyld i en suppe eller en krydret tomatsauce til
spaghetti.
Når de varmes op,
skal det foregå langsomt, ellers går de i stykker.
Tips: En fin, velkrydret fars kan bages i en stor
brød- eller sand kageform.
Beklæd formen med tynde spækskiver eller bacon, hvis du kan lide den røgede
smag.
Evt. kan du også
komme fyld i postejen: ristede, hele kyllingehjerter eller ristede, halve
champignoner.
Bag postejen i godt
1 time i ovnen (200 °C) i vandbad.
INFO: På engelsk meatball - En kødbolle er hakket kød, der
rulles til små kugler, undertiden sammen med andre ingredienser, såsom rasp,
hakket løg, æg, smør og krydderier. Kødboller tilberedes ved stegning, bagning,
dampning eller kogning i sauce. Der er mange typer kødboller, der bruger
forskellige typer kød og krydderier.