Høns og kyllinger er
billig mad, især til suppe og hvis du alligevel har suppegryden fremme, så læg
en ekstra høne i. Kogt hønsekød er fint til madpakken, til salater og som fyld
i supper og gryderetter.
Af en kogt høne
eller to kan man lave en stærk suppe med majs - eller en blid, legeret suppe.
Til 4 personer. +
rester til 1-2 dage. Tilberedningstid: ca 2 timer
# Ingredienser
1 stor suppehøne
eller 2 kyllinger
½ tsk salt
10 hele peberkorn
1 bdt persille
1 laurbærblad
2 porrer
2 gulerødder
1 løg
* Tilberedning
1. Læg en høne eller
to i en stor gryde og hæld så meget vand ved, at det dækker.
Bring suppen i kog
og skum grundigt.
2. Tilsæt ½ tsk salt
og de hele peberkorn samt en suppevisk af grønne porreblade, persille og
laurbærblad.
3. Lad hønen koge
ca. 1 time eller til den er næsten mør.
Fjern suppevisken.
4. Rens grønsagerne,
skær dem i mindre stykker og lad dem koge møre.
5. Tag hønen op og
lad den dryppe af, inden den deles i portionsstykker.
Server den varm med
grønsagerne til og en lys sauce (se opskrift HER), evt. tilsat asparges.
6. Den siede
hønsekødsuppe kan serveres som den er eller fx med en rå eller kogt æggeblomme
i hver suppekop.
1. Først koger du suppe på hønen og de hele grønsager.
2. Suppen sies og
fedtet fjernes.
Nu tilsætter du ituskårne grønsager.
3. Hæld den siede
suppe over. Du kan fx komme tomater i - og persille.
4. Det kogte kød
skæres i fine strimler, som varmes i suppen.
Tilsæt krydderier.