Hver kro sin gryde og pande. Din er en let, klassisk og lækker
gryderet, der laves med mørbrad, bacon, pølser, champignon og en god paprikaflødesauce.
4 personer. Arbejdstid:
45 min. Koge/stegetid: 35 min.
# Ingredienser
1 svinemørbrad
salt og peber
1 spsk smør
150 g bacon
150 g cocktailpølser
250 g champignon
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 dl vin eller
bouillon
1 dåse cherrytomater
eller hakkede tomater
1 spsk koncentreret
tomatpuré
1 spsk paprika
1-2 dl cremefraiche
38 % eller piskefløde
Tilbehør:
kogte ris eller
kartoffelmos
hakket persille eller
brøndkarse
dampede grønne
bønner eller broccoli
* Tilberedning
1. Afpuds mørbraden
og skær den i 2 cm tykke skiver.
Bank dem let og
krydr med salt og peber.
2. Skær bacon i tern
og rist dem gyldne på en tør pande.
Tilsæt cocktailpølser
og rist i endnu et par min.
Hæld det ud på en
tallerken.
3. Rens
champignonerne, skær dem i mindre stykker og
rist dem på panden.
Krydr med salt og
peber og hæld dem ved baconblandingen.
4. Kom lidt smør på
panden, varm op og
brun mørbradbøfferne
i et par min på hver side.
Tag dem af panden.
5. Pil skalotteløg
og hvidløg og hak dem fint.
Steg dem bløde på
panden og tilsæt vin eller bouillon,
tomater, tomatpuré
og paprika.
Kog igennem under
omrøring, skru ned og
lad saucen simre i
10 min.
Tilsæt cremefraiche
eller fløde og kog saucen igennem.
Smag til med salt og
peber.
6. Læg kød, bacon,
pølser og champignon i saucen,
varm den igennem og
smag til.
Servér med det
ønskede tilbehør.
Se alle de bedste opskrifter med Julemad og Gl. dansk mad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv:
Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------