En traditionel,
dansk fiskeret med delikat smag og skønnefarver. Den bedste opskrift på
en lækker hjemmelavet ret, som kan laves i en familievenlig udgave
4 personer. Koge-/stegetid: ca 20 min.
# Ingredienser
600 g torskefilet
3 spsk hvedemel
1 tsk salt
peber
2 spsk olie og 25 g
smør (til stegning)
2 porrer
4 gulerødder
10 g smør
2 dl bouillon
2 tsk dijon (el. fiskesennep)
1 dl fløde (9%)
1 tsk majsstivelse
1 tsk frisk dild
(el. tørret)
citronsaft
Pynt: evt. ½ rød
peber
Tilbehør: kartofler og sennep
* Tilberedning
1. Skær fisken i 4
stykker.
Bland hvedemel med salt og peber, og vend fiskestykkerne heri.
Varm olie og smør på
en slip let-pande, til smørret gyldner.
Steg fisken 2-3 min.
på hver side.
2. Skær porrer og
gulerødder i tynde strimler, og svits dem i smør i en gryde.
Tilsæt bouillon, og
damp grønsagerne i 3-4 min.
Man kan nu tage
grønsagerne op eller lade dem være i gryden.
3. Rør sennep og
fløde rørt med majsstivelse i gryden.
Kog kort igennem, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Serversennepssaucen
og grønsager sammen med kartofler.
Pynt evt. retten med
rød peber i tern.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.