Den klassiske vaniljebudding er blevet trendy igen, og med
denne opskrift kan du lave den skønne vaniljebudding helt fra bunden.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
20 min. Køletid: 1 time.
# Ingredienser
3 blade husblas
3 æggeblommer
2 spsk melis
3 dl mælk
1 stang vanilje
1 appelsin
* Fremgangsmåde
1. Læg husblassen i
blød i koldt vand i 10 min.
2. Bring mælken i
kog med den flækkede vaniljestang.
3. Pisk
æggeblommerne med sukker til en tyk æggesnaps.
4. Fjern
vaniljestangen og pisk den varme mælk i æggesnapsen.
Hæld cremen tilbage i gryden og varm den op, til den jævner.
Den må IKKE koge.
5. Tag gryden fra
varmen.
Knug husblassen og
smelt den i den varme creme.
6. Hæld buddingen op
i en skål eller i portionsforme eller kopper, der er skyllet i koldt vand.
Lad den afkøle.
7. Buddingen
serveres kold. En skål pyntes med appelsin ryttere.
Portionsbuddinger vendes ud på en skive appelsin og pyntes med en kvart skive.