En lammekølle er særlig god ved den store sammenkomst, hvor
hele familien er samlet. Prøv vores lette opskrift på lammekøllen eller
lammeboven til 4-6 personer i dag.
Tilberedningstiden for lammekøllen er cirka 1¾ time. Heraf
er arbejdstiden cirka 15 minutter.
Ingredienser til stegt lammekølle:
1 lammekølle eller 1 lammebov, ca. 1½ kg
1 spsk groft salt
peber fra kværn
*
Sådan laver du stegt lammekølle
Start med at ridse fedtet i tern. Du kan dog godt springe
dette trin over, og begynde ved trin 2.
Gnid så lammekøllen med salt og peber.
Læg nu lammekøllen med fedtsiden opad i et ovnfast fad.
Brun stegen midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 min.
Skru temperaturen i ovnen med til 175 °C og lad køllen stege
videre i ca. 1 time.
Brug stegetermometer for at holde styr på stegningen.
Lammet skal steges til centrumtemperaturen er 65-68 °C i
midten af køllen.
Tag så stegen ud og lad den hvile indpakket i 15 min.
Skær slutteligt lammekødet i tynde skiver på tværs af
kødfibrene.
Og så er lammekøllen klar til servering.
Tips til lammekølle:
Lammekøllen er skøn på aftensbordet både til påskefrokosten,
til hverdagsaftensmaden eller til en speciel lejlighed. En lammekølle er
egentlig ganske nem at lave, og passer sig selv en stor del af tiden.
Prøv og at peppe lammekøllen op ved at krydre den med
hvidløg inden køllen kommer i ovnen.
Du skal gøre således til hvidløgskrydret lammekølle –
lammebov:
Skær små huller i kødet med en spids kniv.
Fyld dem med stykker af hvidløgsfed og krydderurter, fx
persille og timian
Velbekomme, og god fornøjelse med dit lam.
Der er mange muligheder for tilbehør til en lam. Vi vil
forslå at servere lammekøllen med tzatziki, græsk salat, bagte hvidløg og
bulgursalat til. Du kan med fordel også servere kogte kartofler og myntesauce
til. Begge dele vil passe godt til i smagen.
Og du
finder opskriften på græsk salat her
- Du kan finde opskriften op tzatziki
her
Tzatziki er en berømt Hors d'œuvre der oprindeligt stammer
fra Det Osmanniske Rige / Tyrkiet