Logo

Lammekølle - lammebov

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammekølle - lammebov

 
En lammekølle er særlig god ved den store sammenkomst, hvor hele familien er samlet. Prøv vores lette opskrift på lammekøllen eller lammeboven til 4-6 personer i dag.
Tilberedningstiden for lammekøllen er cirka 1¾ time. Heraf er arbejdstiden cirka 15 minutter.

 
Ingredienser til stegt lammekølle:
1 lammekølle eller 1 lammebov, ca. 1½ kg
1 spsk groft salt
peber fra kværn
*

 
Sådan laver du stegt lammekølle
Start med at ridse fedtet i tern. Du kan dog godt springe dette trin over, og begynde ved trin 2.
Gnid så lammekøllen med salt og peber.
Læg nu lammekøllen med fedtsiden opad i et ovnfast fad.
Brun stegen midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 min.
Skru temperaturen i ovnen med til 175 °C og lad køllen stege videre i ca. 1 time.
Brug stegetermometer for at holde styr på stegningen.
Lammet skal steges til centrumtemperaturen er 65-68 °C i midten af køllen.

 
Tag så stegen ud og lad den hvile indpakket i 15 min.
Skær slutteligt lammekødet i tynde skiver på tværs af kødfibrene.
Og så er lammekøllen klar til servering.


Tips til lammekølle:
Lammekøllen er skøn på aftensbordet både til påskefrokosten, til hverdagsaftensmaden eller til en speciel lejlighed. En lammekølle er egentlig ganske nem at lave, og passer sig selv en stor del af tiden.
Prøv og at peppe lammekøllen op ved at krydre den med hvidløg inden køllen kommer i ovnen.
Du skal gøre således til hvidløgskrydret lammekølle – lammebov:
Skær små huller i kødet med en spids kniv.
Fyld dem med stykker af hvidløgsfed og krydderurter, fx persille og timian
Velbekomme, og god fornøjelse med dit lam.


Der er mange muligheder for tilbehør til en lam. Vi vil forslå at servere lammekøllen med tzatziki, græsk salat, bagte hvidløg og bulgursalat til. Du kan med fordel også servere kogte kartofler og myntesauce til. Begge dele vil passe godt til i smagen.


Og du finder opskriften på græsk salat her  -  Du kan finde opskriften op tzatziki her


Lammekølle - lammebov

Tzatziki er en berømt Hors d'œuvre der oprindeligt stammer fra Det Osmanniske Rige / Tyrkiet
 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 8.695 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her