Stegt lammekølle med provençalske kartofler stegt i ovnen
med bouillon. Server med dejlige syltede rødløg. Klik her og se en let opskrift
til en gæstemiddag.
Tid: 60-90 min. 4 personer
# Ingredienser:
1 lammekølle
4 fed hvidløg
4 kviste rosmarin
salt og sort peber
1 kg kartofler
2 fennikler
1 løg
4 dl grønsagsbouillon
*
Fremgangsmåde:
Brug en spids kniv til at skære huller rundt omkring i
lammekøllen.
Hak hvidløg fint sammen med halvdelen af rosmarinen.
Prop fyldet i hullerne i kødet og krydr lammekøllen grundigt
med salt og peber hele vejen rundt.
Skrub kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Skær fennikel og løg i tynde skiver.
Bland grønsagerne med resten af rosmarinen og fordel dem i
et ovnfast fad.
Krydr med salt og peber og hæld bouillon over.
Læg lammekøllen over og steg det hele i ovnen i 1 time ved
200 °C.
Server fx med syltede rødløg - se opskriften HER
Energi pr. person: 3518KJ/841Kcal.
Næringsindhold pr 100 g: Protein: 9,7 g. Kulhydrat: 5,6 g. Fedt:
4,4 g.