Tynde pandekager rullet omkring et fyld af syltede kirsebær tilsat citronskal, kanel og kirsch. Disse lækre papirstynde pandekager er altid et populære.
Forberedelsestid 10 min. Tilberedning 10 min. Til 6-8 pers.
# Ingredienser
1 portion pandekager:
100 g hvedemel
½ tsk salt
3 æg, let sammenpiskede
1 æggeblomme
1¾ dl mælk
¼ dl olie eller klaret smør
Fyld:
2 x 425 g syltede kirsebær uden sten
fintrevet skal af 1 citron
1 stang kanel
1 spsk Maizena
50 g flormelis
1 spsk kirsch
30 g smør, smeltet flormelis, til drys
* Tilberedning
Pandekager:
1 Sigt mel og salt ned i en skål.
Lav en fordybning i midten og hæld æg og æggeblomme heri.
Rør det sammen med melet ved hjælp af en dejskraber.
Rør mælken sammen med ¾ dl vand og rør det i dejen ad flere
omgange.
Pisk til sidst olien i dejen.
Dæk den færdige dej til og lad den trække i 30 min.
2. Opvarm lidt olie på en tefalpande.
Der skal blot en anelse fedtstof på panden, da der også er
fedtstof i pandekagedejen.
Hæld dejen på panden fra en kande eller med et decilitermål
- så er det lettere at kontrollere mængden.
Steg hver pandekage 1-2 min. på hver side, til den er sprød
og gylden.
De færdige pandekager stables, gerne med et stykke bagepapir
mellem hver pandekage.
Det vil holde dem sprøde.
3. Fyld:
Hæld væden fra de syltede kirsebær og kom den i en lille
gryde.
Tilsæt citronskal og kanelstang.
Bring blandingen i kog. Tag gryden af blusset.
Jævn lagen med lidt maizenajævning.
Kom kirsebærrene i gryden og varm det hel godt igennem.
Tilsæt også flormelis og kirsch. Fjern kanelstangen.
4. Ovnen forvarmes til 160 °C.
Læg lidt af kirsebærfyldet på hver pandekage og rul dem
sammen.
Læg pandekagerne tæt sammen i et ildfast fad og pensl dem
med lidt smeltet smør.
Stil dem i ovnen i 5 min.
Sigt lidt flormelis ud over de varme pandekager og server
dem straks.
Kokketips
Fyldet kan varieres i det uendelige; prøv med henkogte
ferskner eller pærer,
eller brug likør i stedet for kirsch.
Pandekager, der har været i køleskabet, opvarmes 10 min i
ovnen.
Bag pandekagerne i forvejen og opbevar dem i køleskabet
eller fryseren til senere brug.
Se alle de bedste opskrifter med Morgenmad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.