Jo flittigere du er til
at rulle desto luftigere og lækre bliver disse croissanter. De smager saftsuseme
godt. Croissanter med skinke og
ost er altid godt!
Tid: 1½ time, heraf 20
min for dejen i køleskabet, 30 min til hævning og 10-12 min i ovnen.
Croissanterne er fryseegnet.
Holdbarhed ca 4 mdr. Antal: 16 stk.
# Ingredienser
25 g gær
3 dl vand
1 æg
1 tsk salt
ca 1 liter hvedemel
125 g koldt smør eller
margarine
FYLD:
100 g kogt skinke
100 g ost, fx Danbo
1 tsk provencalske krydderier
PENSLING:
1 æg
* Fremgangsmåde
1. Smuldr gæren ud i
en skål.
Lun vandet til det er finger varmt, 37 °C .
Hæld vandet over gæren
og rør den ud.
2. Tilsæt æg, salt og
det meste af melet.
Ælt dejen i hånden eller
med maskine til den slipper skålen.
3. Tag dejen op på et
melet bord.
Rul den ud til en plade
ca 25x40 cm.
4. Skær eller høvl fedtstoffet
ud over halvdelen af dejpladen.
5. Fold den anden halvdel
over.
Tryk kanterne til.
6. Rul dejen ud til en
firkant.
Fold den sammen i tre lag. Lad den hvile i køleskabet ca 20 minutter.
7. Tag dejen ud og rul
den igen ud til en firkant.
Fold denne i tre lag
og gentag udrulningen endnu engang.
8. Del dejen i to.
Rul hver del ud til en
plade ca ½ cm tyk, 14 cm bred og 50 cm lang.
9. Hak skinke og ost
fint.
Bland dette med krydderurterne.
10. Skær trekanter ud
af dejen, gerne med en klejnespore.
Læg fyldet på og rul
dem sammen som gifler.
Læg dem på en bageplade
med bagepapir.
Lad dem hæve ca 30 min.
11. Pensl med sammenpisket
æg og bag ved 250 °C i 10-12 min.
Server croissanterne
lune ved en fest eller på en skovtur.
Tips: Færdig, frossen butterdej kan anvendes til disse
croissanter,
men de bliver da noget
federe.
Se alle de bedste opskrifter med croissanter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------