En sød og skøn
sommerdessert, som er nem at lave og medbringe i det fri i patentglas. ✅
Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld ret
4 personer. Arbejdstid:
ca 30 min.
# Ingredienser
250 g stikkelsbær,
røde eller grønne
250 g rabarber
125 g sukker
Vaniljecreme:
1 vaniljestang
2 æggeblommer
3 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
2 dl mælk
lidt sukker til drys
1 dl piskefløde
150 g makroner
* Tilberedning
1. Rens
stikkelsbærrene.
Skær rabarber i små snitter, og kom dem i en gryde sammen med stikkelsbær og
sukker.
Kog ved svag varme i
ca 10 min til en kompot.
Tag gryden af
varmen, og afkøl kompotten.
Smag eventuelt til
med mere sukker, hvis stikkelsbærrene er meget sure.
2. Hæk
vaniljestangen, og skrab kornene ud.
3. Kom æggeblommer,
sukker, vaniljekorn, majsstivelse og mælk i en gryde.
Varm cremen op ved svag varme, mens du pisker i den.
Cremen må endelig ikke koge.
Varm cremen, indtil
den tykner.
Tag gryden af
varmen.
Drys cremen med
sukker, og afkøl.
4. Pisk fløden til
skum, og vend i den afkølede creme.
5. Fordel kompot,
knuste makroner og creme lagvis i patentglas.
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.