Her får du isdessert i flere spændende udgaver. Fx honning is
med paranødder, honning-mandel is, honning-pistacie is, honning-karamel is
eller honning-pinjekerne.
Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 5 min. 6 personer.
# Ingredienser
4 dl mælk
6 dl honning
4 æggeblommer
50 g melis
2 dl cremefraiche 38 %
100 g hakkede paranødder
* Tilberedning
Bring mælken i kog med honningen. Sæt til side.
Rør æggeblommer og sukker i en stor skål, indtil det
er lyst og luftigt.
Hæld mælken i skålen, rør, og hæld blandingen i en gryde.
Opvarm for svag varme 5 min, indtil blandingen
hænger ved bagsiden af en ske.
Tag gryden fra varmen, rør cremefraiche og de hakkede nødder
i.
Køl cremen af, og kør den i en ismaskine ifølge
brugsanvisningen.
Honning-mandel is
Pisk 2 dl piskefløde tyk, men blød.
Tilsæt 3 spsk honning, 2 stiftpiskede æggehvider og
50 g ristede mandler. Frys det.
Honning-pistacie is
Rør 4 æggeblommer med 50 g sukker.
Hæld 4 dl mælk, lunet med 1 tsk vaniljeessens i, og
varm det op.
Tilsæt 60 g honning, 2 dl cremefraiche, og køl af.
Frys i ismaskine, og tilsæt 30 g hakkede pistacienødder.
Honning-karamel is
Rør 3 æggeblommer med 300 g honning, revet skal af ½
appelsin
og 1 nip ingefær. Fold 3 dl flødeskum i. Sæt på køl.
Karamellisér 50 g smør, 100 g sukker og 3 spsk vand, og
brug det til at dække honningisen. Servér.
Honning-pinjekerne is
Tilsæt karamelliserede pinjekerner til blandingen.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Honning
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------