Dessert. Arbejdstid: 20 min. Frysetid: 4-5 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
4 personer.
# Ingredienser til Is Charlotte:
12 biskuit-stænger
4 æggeblommer
2 æggehvider
75 g flormelis (1,52 dl)
2,5 dl piskefløde
50 g ren, mørk chokolade
½ dl rom
olie til formen
Høj, rillet form: 1 l.
*
Sådan laves Is Charlotte:
1. Pisk æggeblommer og flormelis luftigt.
2. Pisk rommen i æggemassen.
3. Pisk fløden stiv og vend den i.
4. Hak chokoladen groft og vend også den i.
5. Pisk æggehviderne stive og fold dem forsigtigt i ismassen.
6. Smør formens sider med lidt olie, så biskuitstængerne kan
hænge fast, og beklæd formens sider med dem.
7. Fyld ismassen i formen og stil den i fryseren 4-5 timer.
8. Vend charlotten ud på et koldt fad 5-8 min. før den
serveres.
Tips: Se Biskuit-stænger.
De kan også købes færdige. (Ladyfingers)
Is Charlotten kan pyntes med bær.
Bland eventuelt 50 g grofthakkede valnøddekerner i ismassen
sammen med chokoladen.
Holdbarhed i fryser: 3-4 måneder.
Se flere
opskrifter med Is
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------