Dessert. Arbejdstid: 40 min. Frysetid i alt: 10-11 timer. Svær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 6 personer.
# Ingredienser til Isbombe:
Grundis:
6 æg
120 g sukker (knapt 1,5 dl)
7,5 dl piskefløde
Til chokoladeis:
75 g ren mørk chokolade
Til hindbæris:
250 g hindbær, friske eller frosne
1 spsk citronsaft
Fyldet i midten:
25 g ren mørk chokolade
25 g røde cocktailbær
25 g sukat
25 g syltet pomeransskal
2 tsk hvedemel
Isform: 3 skåle, der passer nøjagtigt inden i hinanden.
Den største skål skal rumme 1,5 l.
*
Sådan laves Isbombe:
Grundis:
1. Del 3 af æggene i hvide og blomme. Gem hviderne.
Pisk æggeblommerne og de tre hele æg luftige med sukkeret.
Fordel æggemassen i tre skåle (ikke dem, der skal bruges til
indfrysning) med halvdelen i den første og ¼ i hver af de to andre.
Chokoladeis:
2. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål
i vandbad.
Lad chokoladen afkøle lidt og rør den i den største portion.
Hindbæris:
3. Blend hindbærrene eller purér dem gennem en sigte.
Bland hindbærpureen og citronsaften i den ene af de mindre
portioner.
Fyldet i midten:
4. Hak chokolade, cocktailbær, sukat og pomeransskal groft.
Kom det i en skål, drys hvedemelet over og bland.
Vend det i æggemassen i den tredje skål.
5. Pisk de tre æggehvider stive og pisk fløden til skum.
Fordel først flødeskummet og dernæst æggehviderne i de tre
skåle i samme forhold som før: halvdelen i chokolademassen og ¼ i hver af de to
andre skåle.
Dæk skålene med folie og sæt dem i fryseren, til ismassen
er halvstiv, ca 1 time.
Rør i isen af og til.
6. Tag chokoladeisen ud af fryseren.
Kom 2/3 af chokoladeisen i den største isformsskål og gem ca
1/3 til is-bombens bund.
Pres chokoladeisen godt op ad formens sider med bagsiden
af en ske.
Pres den mellemstore isformsskål oven i og stil isen i
fryseren 1½-2 timer.
Sæt resten af chokoladeisen i fryseren.
7. Tag hindbærisen ud ca ½ time før den skal bruges, dvs.
før chokoladeisen er stiv nok.
Tag isformen ud af fryseren.
Fjern den næststørste skål og fyld hindbærisen i hulningen.
Pres den mindste skål godt ned i hindbærisen og stil den
igen til frysning 1½-2 timer.
8. Tag fyldet og chokoladeisen ud ca ½ time før det skal
bruges, dvs. før isportionen i fryseren (chokolade, hindbær) er stiv.
Tag isformen ud og fjern den mindste skål.
Hæld først fyldet i hulningen.
Fordel dernæst resten af chokoladeisen som bund.
Dæk formen med folie og sæt isen i fryseren 4-5 timer.
Anretning:
Tag isformen ud af fryseren.
Dyp formen et øjeblik i varmt vand og vend den ud på et
koldt fad.
Pynt med flødeskum, revet chokolade eller orangechokoladeblade
eller hindbær.
Server Biskuit-stænger til.
Tips: Hindbærisen kan tilsættes 1 spsk framboise.
Is-bomben kan laves med andre slags is, når fremgangsmåden
følges, men den kan også lægges lag på lag i en springform eller lignende.
Holdbarhed i fryser: 3-4 måneder.
Sådan laves en isbombe:
1. 3 skåle, der passer nøjagtigt inden i hinanden.
Den største skål skal rumme 1½ l.
2. Kom 2/3 af chokoladeisen i den største skål.
Pres chokoladeisen godt op ad skålens sider med bagsiden af
en ske.
3. Pres den mellemstore skål oven i og stil isen i fryseren
1½-2 timer.
Sæt resten af chokoladeisen i fryseren.
4. Tag hindbærisen ud ca ½ time før den skal bruges.
Fjern den næststørste skål og fyld hindbærisen i hulningen.
Pres den mindste skål godt ned i hindbærisen og stil den
igen til frysning 1½- 2 timer.
5. Fjern den mindste skål og hæld fyldet i hulningen.
6. Fordel resten af chokoladeisen som bund.
Dæk formen med folie og sæt isen i fryseren 4-5 timer.
Se flere
opskrifter med Is
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper
dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------