Dessert. Arbejdstid: 25 min. Frysetid: 3-4 timer. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser til Iscreme - ice creme:
3 æggeblommer
3 spsk sukker
3 dl fløde eller mælk
1 stang vanilje
2 dl piskefløde
Isform: ca 1 l
*
Sådan laves Iscreme - ice creme
1. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og skummende.
2. Bring fløden eller mælken i kog sammen med den flækkede vaniljestang.
3. Fjern vaniljestangen og hæld den varme fløde (mælk) i
æggemassen under kraftig piskning.
4. Sæt æggeflødeblandingen over vandbad, og hold det lige
omkring kogepunktet. Pisk kraftigt i cremen, til den er tyk og jævn.
5. Tag cremen fra varmen og lad den køle helt af.
6. Pisk piskefløden stiv og rør flødeskummet i cremen.
7. Sæt iscremen i fryseren 3-4 timer.
Rør jævnligt i isen den første time, ellers kan æggene synke
mod bunden.
Tips: Iscreme er knap så fed og sød som parfait.
Cremen kan tilsættes hakket, letbitter chokolade eller
letknust, hård nougat.
Brug den fx i Iscoupes. Holdbarhed i fryser: 2-3 måneder.
Iscreme kan tilsættes farve, smag finthakkede frugter m.m.
efter smag.
Se flere
opskrifter med Is
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------