Dessert. Arbejdstid med færdige bunde: ca ½ time. Frysetid: ca 5 timer. Let at lave. Mellem pris.
8 personer.
# Ingredienser til Islagkage med chokolade:
300 g ren mørk chokolade
60 g smør
4 æggeblommer
60 g sukker (ca 3/4 dl)
8 æggehvider
1 dl piskefløde
evt. 2 spsk Grand Marnier
2 lagkagebunde (evt. færdigkøbte)
Pynt: flødeskum af 2 dl piskefløde
Springform
*
Sådan laves Islagkage med chokolade:
1. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt dem sammen med
smørret i vandbad ved jævn varme. Lad massen køle lidt af.
2. Pisk æggeblommerne lette og luftige med sukkeret.
Pisk æggehviderne stive og pisk fløden til skum.
3. Bland æggesnapsen og evt. Grand Marnier i chokolademassen
og vend derpå først de piskede æggehvider og så flødeskummet i.
4. Skær lagkagebundene til, så de passer i størrelse til
springformens bund.
5. Læg en lagkagebund nederst i springformen, kom halvdelen
af chokolademassen oven på, læg den anden lagkagebund på og fordel resten af
chokolademassen øverst.
6. Stil formen i fryseren i mindst 5 timer.
Pynt ved servering islagkagen langs kanten med flødeskum.
Tips: Islagkagen kan også serveres med en Creme
Chantilly til.
Kagen kan desuden pyntes med finthakket chokolade, friske
bær eller hele, syltede appelsinskaller, se Appelsinskal, syltet.
Se flere
opskrifter med Is
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------