Denne dessert vil sikkert vække glæde hos de fleste børn og
også mange voksne. Lækker hindbærislagkage med dejlige kys
Arbejdstid: 40 min. Indfrysningstid: ca. 3 timer. 6-8
personer
# Ingredienser til Islagkage med hindbær:
300 g frosne hindbær (optøede)
2+2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
50+50 g flormelis
½ liter piskefløde
2 spsk frugtbrændevin (fx framboise eller frugtsnaps)
1 vaniljestang (kornene)
Pynt:
50 g mørk chokolade (hakket)
12 marengskys
*
Sådan laver du Islagkage med hindbær:
Hindbæriscreme: Kog hindbærrene i egen saft 1 min (af hensyn
til evt bakterier).
Tag ca. 100 g bær fra til pynt og mos resten med en gaffel.
Pisk 2 æggeblommer med 50 g flormelis til en tyk creme.
Vend de mosede hindbær og evt. likør i cremen.
Pisk fløden til blødt skum og vend halvdelen i
hindbærcremen.
Hæld cremen i en lille springform beklædt med film og sæt
straks i fryseren.
Lad det første lag is fryse i ca. 30 min.
Vaniljeiscreme: Pisk 2 æggeblommer med 50 g flormelis og
vaniljekorn til en tyk creme.
Vend resten af flødeskummet i og hæld cremen oven på
hindbæriscremen.
Sæt formen i fryseren i mindst et par timer.
Pynt med hindbær, chokolade og kys.
Se flere dejlige
desserter her
Kilde: Hjemmets bedste MAD