Islagkager kan serveres til fest, til gæster eller som en del af en dessertbuffet. Her finder du en lækker og nem islagkage med chokolade. Til 8-10 personer
# Ingredienser
Nøddebund:
3 æggehvider
150 g flormelis (ca. 3 dl)
100 g grofthakkede hasselnøddekerner
Chokoladeis:
200 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
½ liter piskefløde
3 æggeblommer
1 dl kaffelikør
3 spsk flormelis
Chokoladespåner:
50 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
Pynt:
guldstøv
* Tilberedning
Nøddebund: Pisk æggehviderne stive.
Tilsæt flormelis og pisk yderligere ca. 1 min, til
blandingen bliver sej.
Vend nødderne i.
Anbring en smurt ring fra en springform (ca. 22 cm i
diameter)
på en plade med bagepapir. Fordel nøddeblandingen i ringen.
Bag bunden midt i ovnen i ca. 1 time og 50 min ved 150 °C
Lad nøddebunden køle af på en bagerist.
Chokoladeis: Smelt chokoladen i en skål over vandbad.
Lad chokoladen køle lidt af (lillefingervarm).
Pisk fløden til et let skum.
Rør æggeblommer, likør og flormelis sammen og vend det i
flødeskummet.
Rør ca. 2 dl af flødeskumsblandingen i den lune, smeltede
chokolade.
Rør den afkølede chokolade i resten af flødeskumsblandingen,
så det bliver godt blandet.
Læg et stykke bagepapir i den rengjorte og samlede
springform.
Læg den afkølede nøddebund tilbage i formen.
Tryk bunden flad og hæld chokoladefyldet over.
Frys kagen i mindst 8 timer.
Chokoladespåner: Smelt imens chokoladen i en skål over
vandbad.
Hæld chokoladen ud, i en stribe (ca. 3x22 cm), på et rent
spækbræt.
Lad chokoladen stivne i køleskabet i ca. 25 min.
Træk en bredbladet kniv vinkelret hen over chokoladen, så
den danner spåner.
Fordel efterhånden chokoladespånerne på islagkagen og frys
den færdig.
Tag islagkagen ud af fryseren og
stil den i køleskabet ca. 1 time før serveringen. Pynt kagen
med guldstøv.
Se alle de bedste opskrifter med Lagkage
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.