Let dessert, der passer godt til alt. Nem og fantastisk
dessert med friske jordbær, cremet mascarpone, fløde, citron og basilikum. Se
opskriften her
Til 4 personer
# Ingredienser
1½ dl piskefløde
1 citron, ikke overfladebehandlet
1 håndfuld basilikumblade
400 gjordbær, friske
8 spsk mascarpone
2 spsk flormelis
*
Fremgangsmåde
Tag flødeosten ud fra køleskabet.
Gør jordbærrene i stand og skær dem i kvarte.
Skær basilikumblade i fine strimler.
Riv lidt skal fra citronen, gå ikke så dybt, at det hvide –
og bitre – kommer med.
Pisk fløden så den er meget blød, fordi den skal piskes
yderligere, og stil den til side.
Rør nu den bløde (det vil sige, at den har stået i
køkkentemperatur i 15 minutter) flødeost med sukker og rør forsigtigt
flødeskummet i lidt efter lidt.
Det fungerer rigtig fint i røremaskine eller med
håndmikser.
Anret flødeosten i bunden af iskolde glas.
Iskolde glas får du ved at have dem stående på køl i en halv
time, eller 10 minutter i fryseren.
Anret jordbær, basilikum og citron på toppen.
Se dejlige opskrifter på desserter HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, madplan og tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter