Dessert. Arbejdstid: 20 min. Frysetid: ca 5 timer. Let at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 6 personer.
# Ingredienser
til Nougat-is med blød nougat
150 g blød nougat
4 æggeblommer
85 g sukker (1 dl)
½ l piskefløde
2 æggehvider
Springform: 22 cm
*
Sådan laves Nougat-is med blød nougat
1. Blødgør nougaten over vandbad (se Bain-marie).
Lad den svale lidt.
2. Pisk æggeblommer og sukker skummende, til sukkeret ikke
»knaser« mere.
Pisk fløden stiv og pisk også æggehviderne stive.
3. Rør den blødgjorte nougat i æggesnapsen under stadig
omrøring, brug gerne elpisker.
Vend flødeskummet i og til sidst de stiftpiskede hvider.
4. Fyld ismassen i en springform og dæk med alufolie.
Sæt formen i fryseren.
Rør jævnligt i starten, så æggeblommerne ikke synker mod
bunden.
Lad isen fryse færdig, mindst 5 timer.
5. Tag isen ud af fryseren, 15 min. før den skal spises.
Tips: Ismassen kan tilsættes 2 spsk cognac, efter at
nougaten er rørt i æggesnapsen; så er isen lidt længere om at fryse.
Pynt isen med ristede hasselnødder eller smuttede, ristede
mandler og kandiserede violer.
150 g marcipan kan rulles til et bredt bånd og lægges rundt
om isen.
Holdbarhed i fryser: ca 1 måned.
Se alle de bedste opskrifter med Nougat
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------