Dessert. Arbejdstid: 30 min. Kogetid, pærer: ca 15 min. Afkøling, pærer: ca 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Pærer Belle Hélène
4 store pærer
½ l vaniljeis
Sukkerlage:
sukker (1½ dl)
½ stang vanilje
Chokoladesauce:
ren, mørk chokolade
1½ dl mælk
3 spsk piskefløde
1 spsk sukker
smør
Portionsglas
*
Sådan laves Pærer Belle Hélène
Pærer:
1. Skræl pærerne og fjern blomst og stilk.
Del dem en gang på langs og befri dem for kernehus.
Sukkerlage:
2. Bland vand og sukker i en gryde og bring det i kog.
Dæmp varmen, læg den flækkede vaniljestang i, og lad pærerne
mørne i lagen 6-8 min.
Lad dem svale 5-8 min., tag pærerne op med en hulske og lad
dem dryppe af.
Lad dem blive helt kolde.
Chokoladesauce:
3. Bræk chokoladen i mindre stykker og kom dem i en gryde
med mælk og fløde.
Bring langsomt grydens indhold til kogepunktet.
Tilsæt sukker og smør, når chokoladen er smeltet.
Lad chokoladesaucen koge et øjeblik.
Anretning:
4. Skiv eller kugl isen op og fordel den i portionsglassene.
Anret pærerne ovenpå.
Hæld lidt af den varme chokoladesauce over og server
omgående.
Server resten af saucen til.
Tips: Se Flødeis, luksus.
Henkogte pærer eller pærer fra dåse kan bruges som de er.
Se også Pærer,
henkogte.
Se alle de bedste opskrifter med Pærer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------