Pernodflamberet rødfisk med fennikel, appelsin, valnødder og
fløde serveret med kogte kartofler og godt brød. Skøn fiskeret med masser smag.
Se opskriften HER...
Til 4 personer
# Ingredienser
4 appelsiner
4 fennikel, mellemstore
1 spsk olie
600 g rødfiskefilet uden skind
50 g valnødder
2 cl Pernod
1 dl piskefløde
Tilbehør:
kogte kartofler og godt brød
*
Fremgangsmåde
Skær skrællen af to af appelsinerne og skær dem i tern.
Pres saften ud af de to sidste appelsiner.
Skær fenniklerne i tykke både.
Varm olien op på en pande, og svits fenniklerne i 4 min.
Skær fisken i 4 stykker, læg dem på panden mellem
fenniklerne, og steg, til de er gyldenbrune på den ene side.
Vend fisken om, og krydr med salt og peber.
Tilsæt valnødder og appelsinsaft.
Hæld Pernod over retten, og sæt øjeblikkeligt ild til, så
det flamberer
(træk panden væk fra emhætten først!).
Tilsæt fløden når ilden er gået ud, og lad retten simre i
4-5 min.
Anret på tallerkener eller et fad, og servér med kogte
kartofler og godt brød.
Tips: I stedet for rødfisk kan du anvende hellefisk, multe,
havkat, pighvar, slethvar eller havtaske.