Lav
din egen æblechutney. Den smager godt til karryretter og anden krydret mad.
Arbejdstid:
30 min. Kogetid: 1 time. Ikke Fryse-egnet. ca. 1 liter
#
Ingredienser til Æblechutney:
¾ kg
æbler
1
dåse hakkede tomater
250
g løg (finthakket)
1
frisk chili (finthakket)
10
g frisk ingefær (finthakket)
2
fed hvidløg (knust)
1
tsk stødt allehånde
1½
dl balsamico eller æbleeddike
250
g farin
100
g rosiner
evt.
konserveringsmiddel
*
Sådan
laver du Æblechutney:
Skræl
og udkern æblerne og skær dem i små stykker.
Læg
dem i en gryde med tomater, løg, chili, ingefær, hvidløg, allehånde og
balsamico eller æbleeddike.
Bring
det i kog under omrøring og lad det simre under låg ca. 30 min.
Tag
låget af og tilsæt farin og rosiner.
Kog
chutneyen under omrøring ca. 20 min. til konsistensen er som marmelade.
Tag
gryden af varmen og tilsæt evt. konserveringsmiddel.
Hæld
chutneyen på rene, skoldede glas og luk dem til med det samme.
Kilde: Hjemmets bedste MAD