Bagt kanelbund med flødeostfromage med syltede pærer. Her
finder du vores opskrift på dessert med pære. Få idéer til lækre, hjemmelavede desserter
her
Til 6-8 personer.
# Ingredienser
Kanelbund:
100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
1½ spsk flormelis
¼ tsk stødt kanel
50 g koldt smør i mindre stykker
2 tsk koldt vand
50 g revet mørk chokolade (fx 55% kakao)
Fromage:
4 blade husblas
¼ liter piskefløde
150 g flødeost naturel 70+ (37%)
85 g sukker (ca. 1 dl)
¼ liter tykmælk
1 dåse halve pærer (ca. 825 g)
½ dl hvid rom
Pærer til pynt:
1½ dl vand
150 g sukker (ca. 1¾ dl)
1 uskrællet, fast pære i tynde skiver (ca. 100 g)
Drikkevarer: fadlagret tawny portvin
* Tilberedning
Kanelbund:
Spænd et stykke bagepapir fast over bunden i en springform
(24 cm i diameter).
Bland mel, flormelis og kanel. Smuldr smørret i melet.
Tilsæt vand og saml hurtigt dejen.
Tryk den ud i bunden af formen.
Stil kanelbunden tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
Bag bunden midt i ovnen i 18 min. ved 200 °C.
Tag den varme bund ud af formen og drys chokolade på.
Fordel den smeltede chokolade og lad bunden køle af.
Fromage:
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Pisk fløden til
skum.
Rør flødeosten blød med sukker og tilsæt tykmælk.
Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved.
Smelt den i en skål i vandbad.
Afkøl husblassen med 1 dl af fromageblandingen og rør det i
resten.
Tør pærerne og skær dem i små tern.
Vend pærer og rom i fromage-blandingen og derefter
flødeskum.
Læg kanelbunden tilbage i formen.
Hæld fromagen i, når man kan trække striber i overfladen.
Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.
Pærer til pynt:
Bring vand og sukker i kog.
Kog pæreskiverne ved svag varme og uden låg i 4 min.
Lad skiverne køle af på et stykke bagepapir.
Genvej: Flødeostekagen kan tilberedes dagen før.
Se alle de bedste opskrifter med Flødeost
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.