Fransk æbletærte med æblegelé. Lækker tærte til eftermiddagskaffen eller til desserten. Klik her og se opskriften. Bag en nem og
lækker tarte tatin
Til 6 personer.
Tilberedningstid: 40 min. Bagetid: 25-30 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
150 g hvedemel (2½
dl)
100 g smør
50 g sukker (godt ½
dl)
1 æggeblomme
Fyld:
500 g madæbler
40-50 g sukker (½ dl)
Gelé:
2 dl æblegelé
4 spsk vand
* Fremgangsmåde
1. Findel
fedtstoffet i melet og bland sukker og æggeblomme i.
Ælt dejen sammen. Lad den »hvile« 30 min.
2. Rul dejen tyndt
ud og beklæd en smurt tærteform hermed.
Prik dejen med en
gaffel og forbag den ved 200 °C i 10 min.
3. Skræl æblerne og
skær dem i tynde både.
Læg dem på den
forbagte bund.
Drys med sukker.
Bag tærten endnu 15-20 min. ved 200 °C. Lad den svale.
4. Smelt geleen
sammen med vandet.
Fordel den
halvstivnede gelé over tærten.
Server med flødeskum
eller cremefraiche.
Se alle de bedste opskrifter med Æbler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------