Det skal helst være
lidt bitre bær, som tyttebær eller tranebær du skal bruge til denne karamel
søde sauce. Det kolde og det varme er en herlig kombination.
Tid: 30 min. 4-5
pers.
# Ingredienser
500 g frosne
tyttebær, tranebær eller ribs
SAUCE:
2 dl piskefløde
1 dl sukker
1 dl sirup
100 g smør
½ tsk stødt ingefær
½ tsk vaniljesukker
* Fremgangsmåde
1. Saucen:
Kog fløde, sukker,
sirup og halvdelen af smørret sammen til det får en karamelagtig konsistens.
2. Tilsæt resten af
smørret, ingefær og vanilje sukker.
3. Hæld bærrene
direkte fra fryseren på dybe tallerkener.
4. Server straks med
den varme sauce som helt enkelt hældes over.
Tips: Saucen er også meget god at servere til is,
eller til at glasere forskellige slags
kager med.
INFO: Synonymer for tjinuski (svensk): karamelsauce, karamelglasur
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------