Dessert. Arbejdstid: 45 min.
Frysetid, granite: ca. 2 timer Afkøling, frugtsalat: ca. 1 time. Middelsvær at
lave. Mellem pris. 6 personer
# Ingredienser
til Frugtsalat, isafkølet, på granité:
Granité:
saft af 6-8
appelsiner (ca. 4,5 dl)
saft af 1 citron
2 dl vand
4 spsk sukker
8-10 mynteblade
Frugtsalat:
2 appelsiner
1 lille ananas
200 g jordbær
saften af 1 appelsin
½ dl maraschino eller orangelikør
(Grand Marnier, Cointreau, Mandarine)
Pynt: frisk mynte
6 portionsglas
*
Sådan laves Frugtsalat,
isafkølet, på granité:
Granité:
1. Kog vand og
sukker sammen med mynteblade og kog det et par min.
Tag det fra varmen.
2. Pres saften af
appelsinerne og mål den op, der skal være ca. 4,5 dl.
Pres saften af
citronen og bland den med appelsinsaften.
3. Bland saft og
sukkerlage, si den og hæld den i en form, der tåler fryser.
4. Sæt formen i
fryseren.
Rør med mellemrum og
husk at skrabe siderne ned, så isen ikke fryser i flager.
Lad graniteen fryse
grødet, det varer et par timer.
Frugtsalat:
5. Skræl de 2 appelsiner
og skær frugtbådene fri mellem hinderne.
Det gøres bedst ved
at holde appelsinen i den hule hånd og skære fileterne løse med en meget skarp
kniv.
Hold appelsinen over
en skål eller tallerken, så saften samles op.
Læg
appelsinfileterne i en kold skål.
6. Del ananassen i
kvarte med en tung, skarp kniv. Skær stokken væk.
Skær kødet frit så
tæt langs skrællen som muligt, og skær det i mindre stykker.
Læg også
ananasstykkerne i den kolde skål.
Hæld saften fra de
fileterede appelsiner over.
7. Tag nogle flotte
jordbær fra til pynt, og skyl de resterende i koldt vand, før de befries for
haser.
Del dem en eller to
gange efter størrelse. Læg dem i skålen.
8. Bland
appelsinsaft og maraschino/orangelikør og hæld det over frugten.
Vend nænsomt, og lad
frugtsalaten trække svalt mindst en time.
Vend af og til.
Anretning:
9. Lad
portionsglassene stå koldt i mindst 5 min.
I køleskab eller
fryser, hvis de tåler det.
10. Fordel den
grødede appelsingranité i portionsglassene, læg frugtsalat over, pynt med et
flot bær og frisk mynte og server omgående.
Marengs, makroner
eller nøddesmåkager eller vafler kan ledsage.
Tips: Frugten kan varieres efter årstiden. Ren
chokolade, evt. med orangesmag, er også fint tilbehør.
Info: Granita er en halvfrosset dessert lavet af sukker, vand og forskellige smagsstoffer. Oprindeligt fra Sicilien, nu findes det i hele Italien i forskellige former. Det er relateret til sorbet og italiensk is; på det meste af Sicilien har den imidlertid en grovere, mere krystallinsk struktur.
Se flere
opskrifter med Frugt
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------