De dekorative frugtspid serveres varme, gerne med lidt cremefraiche eller afdryppet yoghurt.
Et lækkert alternativ til almindelig frugtsalat.
Forberedelsestid 20 min + 2 timer trækketid + 30 min
marinering. Tilberedning 7 min. Til 4 pers.
# Ingredienser
1 tsk friskhakket rosmarin
125 g flydende honning
450 g blandet frisk frugt, fx jordbær, kiwi, mango,
abrikoser eller ananas
2 tsk sukker
* Tilberedning
1. Rør honningen sammen med rosmarin og 2 spsk vand i en
lille gryde og
bring det langsomt i kog under stadig omrøring.
Tag gryden af blusset og lad honninglagen køle helt af,
gerne natten over.
2. Læg 16 små træspid i koldt vand i mindst 30 min.
Rengør frugten og skær den i passende stykker.
Stykkerne skal have nogenlunde samme størrelse.
Træk frugten på spid og læg spiddene i et lavt fad.
Hæld honninglagen over. Lad frugten marinere i 30 min.
Vend spiddene af og til.
3. Forvarm ovnens grill.
Lad spiddene dryppe godt af. Gem den overskydende
honninglage.
Drys frugten med sukker og grill spiddene i et lavt ildfast
fad, 5- 7 min.
Vend dem af og til.
Pensl evt. med honninglagen midtvejs.
Frugtspiddene serveres varme, gerne med cremefraiche eller
afdryppet yoghurt.
Kokketips
Man kan også anvende tørret frugt. Kog den tørrede frugt
kort op i honninglagen og
stik den på spid. Grill i 3 min.
Se alle de bedste opskrifter med Morgenmad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.