Dette fyld bliver næsten
som en paté. Det kan skæres ud og serveres som lækkert tilbehør til anden. Her
er en virkelig lækker ret med and, der er god!
Tid: 2½ time, heraf
1½-2 timer i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 3 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
1 and (2 kg)
100 g rosiner
1 dl portvin
2 syrlige æbler
1 løg
1 skive hvidt brød
uden skorpe
1 citron
2 tsk salt
¼ tsk peber
2 spsk smør eller
margarine
1 tsk herbes de Provence
SAUCE:
2 dl sky + evt.
bouillon (vand + terning)
½ dl æbleeddike
100 g smør
salt og peber
* Fremgangsmåde
1. Optø anden hvis
den er frossen. Udblød rosinerne i portvinen.
Skræl æblerne og
skær dem i tern.
Skræl løget og hak
det groft. Riv brødet.
2. Skyl anden og
gnid den ind- og udvendig med citron, 1 tsk salt og lidt peber.
3. Svits løget nogle
min i fedtstoffet.
Tilsæt æblestykker,
det revne brød, 1 tsk salt, peber, herbes de Provence og
rosiner med portvin.
4. Fyld anden med
æbleblandingen. Bind den op.
Læg den i et ovnfast
fad eller lille bradepande.
5. Steg anden i en 175
°C varm ovn i 1½-2 timer.
6. Tag anden op og
hold den varm under aluminiumsfolie.
7. Si skyen og skum
fedtet fra.
Tilsæt evt. lidt bouillon samt æbleeddiken.
Pisk smørret i lidt
ad gangen og smag til med salt og peber.
8. Parter anden og
server den sammen med fyldet, vilde ris og en Grøn Salat.
Tips: En gås kan fyldes og steges på samme måde.
Beregn da dobbelt
portion af fyldet og stegetiden til 3
timer.
Se alle de bedste opskrifter med And, Kylling eller
andet Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------