Gammeldags æblekage, som mormor serverede den, med
hjemmeristet sød rasp og rigeligt flødeskum på toppen, er da noget af det
bedste, man kan få
# Det skal du bruge
Æblemosen:
1 kg madæbler
1 god vaniljestang
½ dl æblejuice
80 g sukker
Det sprøde:
8 små makroner
150 g rasp
60 g sukker
40 g smør
evt. 1 dl portvin
Pynten:
2½ dl piskefløde pisket til skum
kanel
*
Gammeldags æblekage - sådan gør du
1. Skræl æblerne. Del dem i kvarter, og fjern kernehusene.
Kog æblerne til mos med æblejuice og vaniljekorn og -bælg
ved svag varme under låg.
Tag gryden fra varmen; fjern vaniljebælgen, og rør sukkeret
i.
Mas og rør mosen sammen med et piskeris, og stil den til
afkøling.
2. Knus makronerne helt fint, og stil til side.
Bland sukker og rasp.
Lad smørret blive gyldent på en pande, og rist
raspblandingen, til den er sprød og gylden.
Brug en bred palet, og vend raspen flittigt, mens den
bruner.
Tag den af panden, og bland de knuste makroner i.
Anret din æblekage ved at lægge æblemos og raspblanding
lagvis i portionsglas eller en stor glasskål (dryp evt. raspblandingen med lidt
portvin).
Start og slut med rasp.
Pynt med flødeskum, og drys din gammeldags æblekage med
kanel (kan udelades).
En æblekage er ikke bare en æblekage, de fås i flere typer
og igen i et utal af varianter.
Dette er en Æblekage
type 1. Se Æblekage - hvad kan
det være?
Find opskrifter og inspiration til gode madoplevelser og sæt
mere smag på hverdagen.
Få nem og hurtig madlavning til hele familien eller se
Mad til 1 når du er alene, Madplan til hele ugen og Tøm køleskabet til
"restegilde" og din egen "Min kogebog" til dine
egne
opskrifter.
På Kogebog.dk finder du flere tusinde herlige opskrifter og
madartikler.