Disse skønne snitter er fyldt med havre og tørrede frugter.
Nyd dem til en kop kaffe eller te eller brug dem som et lille lækkeri i
madpakken.
Arbejdstid: 30 min. Koge/bagetid: 45 min. Fryse-egnet. (16
snitter)
# Ingredienser til Havresnitter med frugt:
Fyld:
400 g hakket tørret frugt: fx dadler, figner, abrikoser,
soltørrede bær, rosiner
4 dl vand
2-3 spsk citronsaft
evt. lidt sukker
Dej:
125 g smør
75 g farin
150 g fuldkornshvedemel
100 g havregryn
1 tsk natron
1 tsk stødt kanel
½ tsk salt
*
Sådan laver du Havresnitter med frugt:
Kog frugt og vand under omrøring, til det er som tyk
marmelade - ca. 20 min.
Smag til med citronsaft og evt. sukker og lad det køle af.
Tænd ovnen på 200 °C.
Fór en lille bradepande (18x26 cm) med bagepapir.
Pisk smør og farin cremet og tilsæt de øvrige ingredienser.
Pres halvdelen af dejen ud i formen.
Fordel frugtfyldet ovenpå, drys resten af dejen over og tryk
det let til.
Sæt bradepanden i ovnen ca. 25 min.
Løft "kagen" ud af formen ved hjælp af bagepapiret
og del den i 16 snitter, mens den endnu er varm.
Sæt dem til afkøling på en rist og opbevar dem i en
kagedåse.
---
Kogebog.dk har mange dejlige kage-opskrifter Se kageopskrifter
her
Giv opskriften din
vurdering. ... Vælg hvor mange smileys opskriften skal have og klik knappen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD